192209 Charmig tjej söker positiva personliga assistenter

Sedan 1995 har NÄRA arbetat med personlig assistans och vi har alltid arbetat för att ge individen kvalité. Vi tror nämligen att kvalité inte är lika för alla utan vi uppskattar och vi har olika önskningar och drömmar. Självbestämmande är grunden till kvalité för individen och delaktighet i sitt eget liv oavsett hur denne väljer att leva det.

Jag är en charmig 11-årig tjej med glimten i ögat! Nu behöver jag en vikarie som förstår vad yrket personlig assistent innebär. Det finns eventuellt möjlighet till förlängning och fortsatt anställning.
  
Du ska vara  engagerad, med mycket empati och stort hjärta. Jag behöver inte barnpassning utan en kreativ, pålitlig och lyhörd person som avser att stanna hos mig under en längre tid då detta är ett arbete som baseras på förtroende och vänskap. Är du den jag söker? 
  
Lite om mig: 
  
Jag har en flerfunktionsnedsättning som gör att jag behöver hjälp med allt i min vardag då jag inte har någon egen förflyttningsförmåga eller något talat språk. Exempel är förflyttningar, måltider, personlig hygien, lek, träning, stretchning och massage. Jag kommunicerar på mitt eget lilla sätt genom ljud och ansiktsuttryck, och för att jag ska förstå dig är det viktigt att du pratar flytande svenska. Du ska också kunna kommunicera med mig i den takt som passar just mig, vara tålmodig och kunna vänta på mina svar. 
  
Jag har bl.a. svårtolkad och terapiresistent epilepsi och behöver din fulla fokus. När jag får krampanfall behöver jag stöttning och tröst av dig och det är därför väldigt viktigt att du är en lugn person som kan hjälpa mig att känna mig trygg. Tillsammans med min mamma och pappa kommer du också att ansvara för att hantera och ge mig de mediciner jag tar varje dag. 
  
På fritiden tycker jag om att göra sådant som alla barn tycker om. Jag är en väldigt glad och positiv tjej som älskar musik så om du sjunger blir jag jätteglad! Jag gillar även att läsa böcker och hjälpa till att bläddra, bada i pool, gå på promenad och göra små utflykter. Du som assistent bör vara påhittig och ha barnasinnet kvar. 
  
En hälsning från mina föräldrar till dig som söker: 
  
Du kommer att bli en del av en assistentgrupp med hög arbetsmoral och stor omtanke om både vår dotter och arbetskollegor. Att följa med på läkar- och sjukhusbesök ingår i arbetsuppgifterna, och det kommer även att uppstå situationer som är kritiska där akutsjukvård behövs. Eftersom vår dotter har dubbelassistans all vaken tid är det viktigt att du har god samarbetsförmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom vården eller med barn som har särskilda behov. Hjälpmedel såsom ståskal, taklift, inhalator, PEP, gastrostomi, hostmaskin, slemsug och syrgas används. Har du erfarenhet av detta är det bra, men självklart kommer du att lära dig allt du behöver under din introduktion. Det allra viktigaste är att personkemin stämmer med vår dotter, oss och övriga assistenter. 
  
Vi bor på 10 minuters promenadavstånd från Rosersbergs pendeltågsstation. Två hundar finns i vårt hem, men vi vill att du som söker inte har egna pälsdjur hemma då vi har en allergiker i familjen. Du ska även vara rökfri. På grund av integritetsnära arbetsuppgifter ser vi helst kvinnliga sökande.
Arbetstid/Varaktighet: Två tjänster heltid samt timvikarier. Arbetspassen är förlagda mellan 07:30-21:30, vardagar och helger. Vi tillämpar tidsbegränsad anställningsform, på viss tid så länge uppdraget varar samt timanställning. 
Lön: Fast timlön och övriga ersättningar enligt kollektivavtal. 
Tillträde: Enligt överenskommelse 
Har du ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister? Om inte vill vi uppmana dig att beställa ett direkt då det kan ta ett par veckor innan du får det.

Ansökan