19134 En mode medveten 16-årig söker personlig assistent.

Sedan 1995 har NÄRA arbetat med personlig assistans och vi har alltid arbetat för att ge individen kvalité. Vi tror nämligen att kvalité inte är lika för alla utan vi uppskattar och vi har olika önskningar och drömmar. Självbestämmande är grunden till kvalité för individen och delaktighet i sitt eget liv oavsett hur denne väljer att leva det.


Trygg och omtänksam tjej/kvinna som vill arbeta hos Ella som personlig assistent i hemmet.

Om dig
Vi söker en lugn, omtänksam, engagerad personlig assistent som ska arbeta dagtid i hemmet med Ella, samt under en del av skolloven.
Du ska som person ska  vara inkännande för Ellas lust att göra saker och du ska vara idéfull och ha viljan att hitta på roliga saker tillsammans med henne.
Du ska alltid ha Ellas behov i fokus, vart hon än befinner sig, i skolan, på kortis (Ersta) eller hemma, samtidigt som du ska kunna anpassa dig till den miljö du arbetar i.  Det är positivt om du tycker om att vara utomhus då familjen är aktiv och Ella är van att vara med då. Du ska vara icke rökare.

Vi söker i första hand dig som har erfarenhet av att jobba med barn/ungdomar med olika funktionsnedsättningar och epilepsi, men personlig lämplighet och rätt personkemi är det allra viktigaste.  Det är bra om du har körkort och det är viktigt att du tänker långsiktigt när du söker denna tjänst.

Vi begär in utdrag ur belastningsregistret, som ska visas upp innan anställning påbörjas. Beställ ett redan nu på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Dina arbetsuppgifter
Vi söker Dig som vill vara med och förgylla / hjälpa / stötta Ella i hennes vardag, främst i hemmet under dagtid, tillsammans med hennes fina assistenter, men även i skolan och på korttids(Ersta).

Ella är en glad 16-åring som bor med sin mamma, pappa, bror och deras hundar Molly och Vilma i Norrtälje. Hon tycker om att lyssna på musik och film, spela olika spel, ta promenader, göra utflykter, baka och ibland även aktiviteter med mer fart i som bad, ridning, go-kart, åka båt,etc. I skolan är det fokus på det hon gillar mest, dvs praktiska ämnen, som slöjd, hemkunskap och att röra på sig.

Ella har en sällsynt diagnos som bl a innebär att hon har mycket medicinsk omvårdnad, mycket infektionskänslig, en intellektuell funktionsnedsättning med begränsat minne, rörelsehinder, samt svårbemästrad epilepsi. Hon har svårt att tala, så hon förstärker sitt tal med kroppsspråk,blick och tecken. Hon behöver hjälp med allt praktiskt i vardagen såsom mat, toalettbesök, hygien, förflyttningar och hjälp vid aktiviteter, samt att kommunicera med sin omgivning.

Din profil
Utbildning
-Gymnasial utbildning ? Socialt arbete och omsorg

Kompetenser
-Omvårdnad

-Funktionsnedsättning, omsorgserfarenhet


Språk
-Svenska, både i tal och skrift


Arbetslivserfarenhet
*Personlig assistent 1-2 års erfarenhet
*Habiliteringsassistent 1-2 års erfarenhet
*Elevasistent 1-2 års erfarenhet


Arbetstid/Varaktighet
Dagtid 30h/veckan i hemmet, skola kortis, vissa kvällspass och helger kan förekomma.

Det är viktigt att du som söker har servicekänsla, är trygg i dig själv och delar NÄRA:s värderingar (öppenhet, långsiktighet och engagemang). NÄRA arbetar sedan 1995 med personlig assistans.  Vi sätter kunder och personliga assistenter i centrum och satsar på god arbetsmiljö och ett personligt bemötande. 

Välkommen med din ansökan. Skicka in CV och personligt brev, vi gör urval löpande.

Ansökan